Uuden autoilijan tarvikelista

Oman auton, tai vaikka vain uuden auton, ostaminen on yksi elämän parhaimmista hetkistä, varsinkin niille, joilla ei ole ollut erityisen paljon rahaa aikaisemmin. Se on saavutus, joka tuo samalla loputtomasti jännitystä, että hermostunutta tunnelmaa. Julkisia ei enää tarvitse käyttää, jollei niin erikseen haluta tehdä ja tietä voi jatkaa juuri niin pitkälle, kuin mihin bensarahaa riittää.

Auton omistaminen myös vaatii paljon

Vaikka auton omistaminen lisääkin vapauden tunnetta, niin oman auton omistaminen tulee kuitenkin myös testaamaan sekä fyysisiä, että henkisiä kykyjä, mitä erikoisemmilla tavoilla. Parkkeerauksen opetteleminen voi olla hien nostattavaa puuhaa ja pienetkin muutokset autossa voivat saada omistajan hätääntymään, vaikka kyseessä olisi yksinkertainenkin asia, kuten renkaiden paineen vaihdokset. Vaikka esiin nousisikin halu tuunata omasta autosta upea kokonaisuus, esimerkiksi isommilla renkailla, tai loistavalla äänijärjestelmällä, kannattaa kuitenkin hankkia ensin tietyt perusasiat. Ne eivät tule viemään omaisuutta, mutta niiden avulla ajaminen voi olla helpompaa ja ongelmatilanteista selvitään usein näppärästi.

Aurinkolasit aina mukana

Ajolasit eivät mene koskaan pois muodista ja sen lisäksi, että ajaja näyttää erittäin tyylikkäältä, suojaavat lasit myös auringonsäteiltä. Aurinkolaseja voidaan ostaa myös vahvuuksilla, jos näössä on muuten vikaa, jolloin ajaminen on sekä helpompaa, että tarkempaa.

Auto siistiksi hetkessä!

Auto tulee tietenkin pitää myös siistinä ja tähän ehdottomasti paras keino on pitää mukana kätevää siivouspakettia. Pakettiin kannattaa kerätä mikrokuituliinoja, iso pullo auton puhdistusainetta, sieni ja muita aineita, jotka sopivat sekä auton sisätilojen, että ulkopintojen puhdistukseen. Varsinkin loskaisella kelillä suola pääsee nopeasti ruostuttamaan auton, joten säännöllinen siivoaminen pitää auton kunnossa. Myös sisätilojen jatkuva jynssääminen auttaa pitämään jälleenmyyntiarvoa yllä. Mikäli auton ulkopesuun ei tunnu löytyvän sopivaa paikkaa, voidaan tietenkin tämä hoitaa myös pesuloissa ja esimerkiksi muutaman kerran vuodessa olisi järkevää käydä myös asiantuntijalla sisäpesussa.

Kengät aina kunnolliset

Ajaessa tulee aina käyttää kunnon kenkiä, eikä sandaalit, korkkarit tai kroksit ole siihen hommaan parhaimmat. Tavalliset lenkkarit, tai mitkä tahansa istuvat ja tukevat kengät ovat usein parhaat. Onneksi nykyään tyylikkäitä kenkiä löytyy jokaisesta mallista, eli muodin ei tarvitse kärsiä käytännöllisyyden edessä!

Tekniikka haltuun alusta alkaen

Puhelimelle, tabletille tai navigaattorille kannattaa hankkia heti alkuun pidike, sekä laturi. Pidikkeet tulee tietenkin sijoittaa niin, etteivät ne haittaa näkyvyyttä ja täten turvallisuutta, vaan ovat kätevästi esillä, mutta piilossa. Näin navigaattorin seuraaminen, puheluihin vastaaminen ja vaikka musiikin kuunteleminen, onnistuu ilman suurempaa häiriötä. Laturi auttaa myös tarvittaessa tuomaan virtaa kuolleeseen laitteeseen.

Rengasrikon sattuessa!

Aina joskus rengas pääsee puhkeamaan syystä tai toisesta. Jotta ongelmasta selvitään ilman isompaa hässäkkää, tulee autoon varata muutama lisäväline. Tunkki ja meisseli ovat tietenkin tärkeät välineet renkaan vaihtamiseen, mutta niistä on hyvin vähän hyötyä ilman vararengasta. Kannattaa myös harjoitella renkaiden vaihtamista etukäteen, sillä ensimmäinen kerta voi tuntua hiukan haastavalta.

Taskulamppu ja muut kätevät tarvikkeet

Taskulamppu on hyvä pitää mukana käytännöllisistä syistä. Jos rengas tulee vaihtaa pimeällä, on se usein korvaamaton apu ja siitä voi olla hyötyä myös muissa tilanteissa. Autoon kannattaa ottaa mukaan myös roskapussi, johon voidaan heittää kaikki pienemmät jätteet, kuten nenäliinat, karkkipaperit, limutölkit ja vastaavat. Näin roskaa ei kerry auton ovien taskuihin.

Jos auto on vanhempi ja käytetty, on usein tuoksu sen mukainen. Ilmanraikastin voi olla hyvä vaihtoehto moneenkin tilanteeseen ja esimerkiksi lemmikkejä kuskaavat omistajat saavat sillä raikastettua autoa yllättävän hyvin. Viimeiseksi suosittelemme myös ottamaan mukaan sateenvarjon, joka voidaan sijoittaa vaikka penkkien alle; koskaan ei kuitenkaan tiedä, milloin Suomen sää yllättää!